Geschiedenis

De geschiedenis van ons bedrijf, daar zijn we trots op. Ik ben mijn vader dankbaar dat hij het bedrijf heeft gemaakt tot wat het is. Maar hoe is het tot stand gekomen? Ik neem u mee in de geschiedenis.

In 1971 koopt mijn vader, P.A. van der Geest een stukje land. Eén hectare om precies te zijn. Daarbij had hij een kleine woning en een boetje. Echt niet meer dan een afdakje van rietmatten.

Vijf jaar later, in 1976, stopt schoonvader Haring met zijn business in de bollen. Mijn vader neemt het over. Nu heeft hij vier hectare tulpen. Het is tijd om een schuur te gaan bouwen.

In 1979/1980 is er een tweede schuur nodig voor de ‘bollenkraam’.

1989 bouwt mijn vader een kas om tulpen te broeien, zodat deze in de winter snijbloemen kunnen leveren. Een arbeidsintensief project, waar mijn vader heel veel plezier van heeft.

1992 wordt dan ook de tweede kas gebouwd.

In 1995 gaan de bollen van gaasbakken naar kuubskisten. Daardoor voldoen de eerder gebouwde schuren niet meer, deze zijn te laag. Er wordt een extra schuur gebouwd. In dit jaar ga ik, op 16-jarige leeftijd, ook in de maatschap. Eigenlijk wist ik van jongs af aan, dat dit was wat ik wilde. Bollenboer worden. Hoewel er ook een tijd is geweest, dat ik enige twijfel had, is dit waar ik passie voor heb. De bollen, de soorten, de dynamiek. Elk jaar, elk seizoen is anders.

In 1998 komt Mirjam bollenpellen. Ze blijkt geen seizoenswerker, als er geen bol meer te pellen is, blijft ze bij mij.

In 2003 worden de eerste twee schuren verbouwd, zodat we daar ook kuubskisten kwijt kunnen. De broeierij komt te vervallen.

In 2006 trouwen Mirjam en ik. We kopen een woning in Nieuwe Niedorp. In deze tijd doe ik veel loonwerk.

In 2012 wordt onze eerste zoon Dave geboren.

In 2014 verhuizen Mirjam en ik naar onze huidige woning aan de Kamperweg en wordt de maatschap met mijn vader omgezet in een VOF met Mirjam. We gaan het nu echt ‘alleen’ doen. Hoewel we voor heel veel klussen nog steeds op mijn vader terug kunnen vallen. Hij kan en wil natuurlijk niet zonder dit werk.

In 2015 wordt onze tweede zoon Mike geboren. Het is ook het jaar dat de kassen gesloopt worden. Daarvoor in de plaats bouwen we een schuurkas, de zijkanten zijn gesloten, maar het dak is van glas. Deze solide schuren zijn multifunctioneel en klaar voor de toekomst. Zo behouden we de mogelijkheid om desgewenst te gaan broeien in de winter. Voor nu is dat echter geen prioriteit. De bollen gaan goed en in de winter heb ik mijn handen vol aan het onderhoude van de machines.

In 2017 is ons gezin compleet met zoon Nick. De kinderen vinden het heerlijk op de boerderij en genieten volop van ons leven buiten. Inmiddels zetten wij jaarlijks 20 hectare grond vol bollen. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak, is dat je van bijna niets weer iets kunt creëren.

In 2019 hebben we besloten de in 1979 gebouwde schuur te slopen en het asbest te saneren. Er is vervolgens een nieuwe schuur gebouwd en het elektra opnieuw aangelegd.

In 2021 lieten we maar liefst 700 zonnepanelen op de daken leggen.

In 2022 kwam onze MPS certificering rond.

Zeventien jaar terug had ik een paar gaasbakken Peach Blossom. Nu staan er weer rijen dik op het land. Dat is toch mooi?